مرکز دندانپزشکی درفام

ساخت دندان مصنوعی ❤️ دست دندان ❤️ پروتز متحرک در محل (ویژه تهران)

دندان مصنوعی

دندان مصنوعی روشی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. با افزایش سن یا به دلایل متعدد دیگر (صدمه دیدن، جنس دندان و …)، افراد ممکن است دندان‌های خود را از دست داده و نیاز به جایگزین کردن آن‌ها وجود داشته باشد. در حال حاضر، بهترین روش‌های جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته، ایمپلنت و دندان مصنوعی هستند.

در صورت از دست دادن دندان و پر نکردن جای خالی آن، نه تنها غذا خوردن برای فرد سخت خواهد شد، بلکه به دلیل تغییر مکان دندان‌های کناری، فرم صورت نیز تغییر پیدا کرده و در طولانی مدت، برروی چهره فرد نیز اثر خواهد گذاشت. مرکز دندانپزشکی درفام، خدمات ساخت دندان مصنوعی یا همان پروتزهای متحرک (دست دندان) را چه در مطب و چه در محل شما (فقط تهران) با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن، ارائه کرده است

ساخت دندان مصنوعی ❤️ دست دندان ❤️ پروتز متحرک در محل (ویژه تهران)
    Add a header to begin generating the table of contents

    انواع دندان مصنوعی

    دندان مصنوعی را به دو شکل می‌توان دسته‌بندی کرد. در دسته‌بندی اول، جنس و موادی که برای ساخت این پروتزهای متحرک استفاده شده متفاوت بوده و دسته‌بندی دوم در خصوص تعداد دندان و نوع چینش آن‌ها خواهد بود. در ادامه، هر دو دسته را کامل توضیح خواهیم داد.

    جنس و مواد پروتز متحرک

    دندان‌های مصنوعی بر اساس جنس می‌توانند از آکریلیک، فلزی (کروم و کبالت) و یا انعطاف‌پذیر (ژله‌ای) باشند. دقت داشته باشید که منظور از این مواد، جنس دندان نبوده، بلکه قسمتی است که دندان‌های مصنوعی به آن متصل می‌شوند. هر یک از موادی که پیشتر ذکر شد، مزایای و معایب خود را داشته و پیش از انتخاب جنس، بهتر است با متخصص و دندانپزشک مشورت نمایید.

    دندان مصنوعی کامل (بالا) پارسیل (پایین)

    نوع پروتز متحرک

    در دسته‌بندی دوم، دندان مصنوعی را به دو نوع کامل و پارسیل (یا اصطلاحا تکه‌ای)، تقسیم‌بندی می‌کنند. هنگامیکه فرد تمامی دندان‌های خود را در یک فک (بالا یا پایین)، از دست داده باشد، می‌تواند از پروتز متحرک کامل استفاده کرده و در صورتیکه تنها چند دندان را از دست داده باشد، باید از پروتز پارسیل یا تکه‌ای استفاده نماید. برای فهم بهتر، هر دو مدل در تصویر نمایش داده شده‌اند.

    پروتز متحرک پارسیل می‌تواند حتی برای یک دندان نیز ساخته شده و به جای دندان از دست رفته، قرار داده شود. در نقطه‌ی مقابل، دندان مصنوعی کامل تنها زمانی قابل ساخت است که تمامی دندان‌ها از دست رفته باشد.

    در بعضی مواقع، امکان بریج کردن (پل کردن دندان) برای یک دندان از دست رفته نیز وجود دارد. در بریج کردن، دو دندان مجاور تراشیده شده و یک روکش متصل به هم برروی سه دندان قرار خواهد گرفت. اما این روش، تنها در صورت صلاحدید متخصص (دندانپزشک) قابل انجام است.

    انواع دندان مصنوعی
    دندان مصنوعی کامل (بالا) پارسیل (پایین)

    مراحل ساخت

    ساخت دندان مصنوعی و پروتز متحرک، عموما به چهار یا پنج جلسه نیاز دارد. در هر یک از جلسات، موارد زیر انجام خواهد شد:

    • جلسه اول: گرفتن قالب فک با استفاده از تری عمومی (به منظور ساخت تری اختصاصی)
    • جلسه دوم: قالب گیری دقیق با استفاده از تری اختصاصی
    • جلسه سوم:
    • جلسه چهارم:
    • جلسه پنجم: 
    دقت داشته باشید که این چند مرحله، برای بالا بردن کیفیت پروتز متحرک ضروری است. خصوصا برای پروتز متحرک فک بالا که باید به سقف دهان به صورت وکیوم (خلا) چسبیده و لق نزند، هر چقدر که کیفیت این اندازه‌گیری‌ها و دقت ساخت بالاتر باشد، دندان مصنوعی عمری‌تر بوده و عملکرد بهتری خواهد داشت.

    ساخت دندان مصنوعی یک روزه

    اگرچه در حال حاضر امکان ساخت دندان مصنوعی یک روزه نیز وجود دارد، اما متخصصان و دندانپزشکان، استفاده از این نوع پروتز متحرک را به دلیل کیفیت پایین، قیمت بالا و استحکام نامناسب، توصیه نمی‌کنند. تنها در صورتی استفاده از این مدل پروتز توصیه می‌شود که فرد نیاز مبرم و فوری به دندان مصنوعی داشته باشد، در غیر این صورت، روش اصولی ساخت پروتز دندان، همان پنج مرحله‌ای است که در بخش قبلی توضیح داده شد.

    ساخت دندان مصنوعی در محل

    دندانپزشکی درفام مفتخر است که خدمت ساخت دندان مصنوعی در محل را برای افرادی که امکان مراجعه به دندانپزشکی ندارند، ارائه کرده است. در نظر داشته باشید که این خدمت، فقط در سطح شهر تهران انجام پذیر است. با توجه به اینکه ساخت این مدل دندان نیاز به مراجعه مکرر به دندانپزشکی دارد، ممکن است افراد (خصوصا سالمندان) قادر به انجام این کار نباشند، بنابراین، برای بالا بردن سطح دسترسی بیماران به خدمات بهداشت دهان و دندان، مرکز دندانپزشکی درفام این خدمت را در محل افراد، ارائه می‌کند. این خدمت، مناسب افرادی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

    دندان مصنوعی سالمندان

    سالمندان عموما تمایلی به مراجعه به دندانپزشکی نداشته و حتی ممکن است به دلیل ضعف جسمانی، توانایی انجام این کار را نداشته باشند. علاوه بر آن، در دوران کرونا، توصیه می‌شود که گروه‌های حساس از جمله سالمندان، از حضور در مراکز شلوغ خودداری نمایند. به همین جهت نیز مرکز درفام، امکان ساخت پروتز متحرک برای سالمندان در محل را ارائه کرده است. در صورت ثبت درخواست، مسئول پروتز متحرک درفام به همراه کلیه‌ی تجهیزات مورد نیاز، به آدرس شما مراجعه خواهد کرد. دقت داشته باشید که ساخت پروتز متحرک، از لحظه شروع تا تحویل، به 20 الی 30 روزکاری زمان نیاز دارد. برای مشاوره و ثبت درخواست، برروی دکمه زیر کلیک نمایید:

    ساخت پروتز متحرک در منزل

    در بعضی موارد، افراد به دلایل متعدد (از جمله ترس از بیماری)، امکان مراجعه به مراکز درمانی را ندارند. در صورتیکه این دسته از افراد نیاز به پروتز متحرک دندانی (چه کامل و چه پارسیل) داشته باشند، می‌توانند درخواست ساخت در منزل را ثبت کرده تا مسئول پروتز متحرک درفام، مراحل ساخت دندان مصنوعی را در منزل یا محل ایشان انجام دهد. برای این کار، می‌توانید از هر دو دکمه‌ای که بالاتر ارائه شده است، استفاده نموده و در واتزآپ یا تماس تلفنی، مشاوره‌های لازم را انجام دهید.

    ایمپلنت یا پروتز متحرک

    همانطور که در اول این مقاله گفته شد، هنگامیکه فرد دندانی را از دست دهد، بهتر است هرچه سریعتر نسبت به جایگزین کردن دندان از دست رفته، اقدام نموده تا علاوه بر حفظ سلامت سیستم گوارش، فرم و زیبایی چهره، دچار تغییرات نشود (عموما در محل از دست دادن دندان، لپ دچار فرورفتگی خواهد شد). اما تفاوت دو روش ایمپلنت و پروتز متحرک یا همان دندان مصنوعی در چیست؟

    چه زمانی ایمپلنت بهتر است؟

    ایمپلنت به عنوان یک روش درمانی نسبتا نوین، مزیت‌ها و ویژگی‌های متعددی دارد. در این روش درمان، قسمتی در خود لثه جایگذاری شده و استحکام بالاتری به دندان می‌دهد. جنس مواد استفاده شده برای ساخت و کاشت دندان به روش ایمپلنت، بسیار مقاوم بوده و روند جویدن و غذا خوردن، با کمترین تغییر (حتی بدون تغییر) ادامه خواهد یافت. در کل، اگر استخوان لثه استحکام کافی داشته باشد، استفاده از روش درمانی ایمپلنت توصیه می‌شود. اما باید دقت داشت که هزینه هر ایمپلنت در مقایسه با پروتز متحرک، بسیار بیشتر خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با متد درمانی ایمپلنت و قیمت آن، به مقاله ایمپلنت مراجعه نمایید.

    چه زمانی پروتز متحرک توصیه میشود؟

    زمانی استفاده از پروتز متحرک توصیه می‌شود که استخوان فک فرد، استحکام کافی برای پذیرش پایه‌ی ایمپلنت را نداشته باشد و یا ترجیح داده شود که هزینه‌ی کمتری برای پر کردن جای خالی دندان، پرداخت شود. هزینه دست دندان کامل برای یک فک در مقایسه با ایمپلنت کامل یک فک بسیار کمتر خواهد بود. همچنین، افرادی که توان فیزیکی برای انجام مراحل ایمپلنت را ندارند نیز ترجیح می‌دهند تا از روش درمانی پروتز متحرک (که فقط شامل قالبگیری از فک است)، را دنبال کنند.

    روش ترکیبی

    در بعضی مواقع، دندانپزشک تشخیص می‌دهد که امکان جایگذاری پایه‌ی ایمپلنت در استخوان فک وجود داشته و همچنین می‌توان از آن، به عنوان پایه برای پروتز متحرک دندان استفاده کرد. در این روش، فشارهای جویدن از طریق پایه‌ی ایمپلنت به صورت مستقیم به استخوان فک منتقل شده و هیچ فشاری برروی لثه افراد اعمال نخواهد شد. استفاده از این روش، بنا به تشخیص متخصص و درخواست مراجع، امکان پذیر است. این روش، جزو خدمات در محل نبوده و مراجع باید به مطب دندانپزشکی مراجعه نماید.

    شرایط استفاده از دندان مصنوعی

    بسیار از افراد (تقریبا تمامی افراد)، در هنگام شروع به استفاده از دندان مصنوعی، احساس ناخوش‌آیندی را تجربه خواهند کرد. این احساسات ممکن است مربوط به محل نشست پروتز باشد، یا مربوط به تغییر در قدرت جویدن غذا و یا حتی تغییر قدرت تکلم. بهتر است نگران این موضوعات نباشید، بلکه بهتر است بدانید که در صورت ساخت صحیح دندان مصنوعی، تمامی این‌ها صرفا احساسات بوده که به دلیل تغییر در محوطه دهان ایجاد می‌شود. با گذر زمان (چند هفته)، این حس‌ها از بین رفته و در حقیقت به آن عادت خواهید کرد.

    بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که اگرچه دندان مصنوعی از جنس‌های با کیفیتی ساخته شده که طول عمر بالایی دارند، اما این موضوع نباید باعث غفلت از بهداشت دهان و مراقبت از سایر دندان‌ها شود. بهتر است توصیه‌های بهداشتی و خصوصا مراقبت از دندان را در این مقاله مطالعه نمایید. حفظ بهداشت دهان (نه لزوما دندان) مانع از بروز بیماری‌های دیگر شده و حتی اگر از پروتز متحرک کامل استفاده می‌کنید، برای جلوگیری از تحلیل لثه، باید اقدامات بهداشتی را حتما انجام دهید.

    اسکرول به بالا